martes, 21 de diciembre de 2010

El relleu de Cesc: Jack Wilshere

El futbol anglès està d'enhorabona: la seva cantera no para de fer sorgir nous i prometedors talents. Ara bé, això s'ha de cuidar i vetllar perquè arribi el màxim de lluny possible, tant a nivell de clubs com amb la selecció absoluta on ja fa uns quants anys que es passeja amb més pena que glòria.
Un dels últims noms és el de Jack Wilshere, jugador de l'Arsenal. Va néixer a Hertfordshire l'1 de gener de 1992.
Aquest jugador va entrar a la cantera anglesa l'any 2001, amb 9 anys i va anar pujant de categoria deixant sempre una imatge boníssima entre els seus entrenadors. Ràpidament va ser convocat per les categories inferiors de la selecció anglesa i amb 15 anys ja va ser nombrat capità de la sub-16.
El febrer de 2008 va debutar amb el segon equip de l'Arsenal, contra el Reading, marcant l'únic gol del partit. Aquell mateix any va jugar la copa Atlanta amb la sub-16, on va ser nombrat millor jugador de la comeptició
Aquell 2008, però, Arsene Wenger el va fer debutar amb el primer equip. En un partit de la champions, contra la Juventus, Wilshere va començar a donar-se a conèixer a Europa. Després d'un estiu on va estar a punt d'anar cedit a algun altre equip d'Anglaterra, Wenger va decidir que es quedés a l'equip i li va donar el dorsal 19, el què havia portat Gilberto Silva. Wilshare debutava a la premiere aquella temporada contra el Blackburn Rovers, substituint a Robin Van Persie el minut 84, convertint-se amb el jugador més jove a debutar amb l'Arsenal en tota la seva història (16 anys i 256 dies). Deu dies més tard marcava el seu primer gol contra el Sheffield United a la Carling cup (6-0).
El 29 de gener de 2010 es va confirmar la seva cessió al Bolton Wanderers fins a final de temporada, i junt amb el seu company d'equip Gibbs,  va ser convocat per primer cop amb la selecció absoluta d'Anglaterra.

Perfil de Jack Wilshere
Wilshere és un interior esquerre de 1.70 metres d'alçada. Destaca en primera instancia per la maduresa que demostra amb només 18 anys. És el que més sorpren a tots els seus entrenadors.
A més a més, Wilshere té un molt bon físic, i és un jugador amb una tècnica exquisita. De fet, la seva enorme qualitat també li permet jugar per la banda dreta o de mitja punta.

Té un bon regat, i un xut potent. Només cal veure algun dels seus gols per apreciar la qualitat al xutar d'aquest jugador. Wilshere dóna, a més, molt bones assistències i passades de qualitat.

Tot això fa que els seguidors de l'Arsenal vegin en aquest jove jugador anglès el relleu natural de Cesc Fàbregas. De fet, les lesions que últimament ha patit el jugador català han servit perquè Wilshere vagi agafant minuts amb el primer equip.
No podem deixar de mirar la cantera de l'Arsenal. Sempre ens sorpren amb nous i bons jugadors. Veurem fins a on arriba wilshere. Ara ja ha començat a fer-se un nom en el món del futbol.

5 comentarios:

  1. Boníssim, amb una mica de sort, a més, permetrà que Cesc vingui al Barça i ja tinguem relleu generacional de Xavi. La generació del 87 ha de tornar a meravellar al món com va fer-ho al planter i per reunir-los ja només ens falta recuperar a Cesc.

    ResponderEliminar
  2. Em sembla un jugador perfecte per l'Arsenal i qualsevol equip que jugui "tocant-la".
    És només un dels molts exemples de la potència de la cantera i del bon ull de l'Arsenal. Només ens hem de fixar amb quants jugadors que no eren gens coneguts han aconseguit despuntar amb l'Arsenal, fitxant-los a preus realment baixos, i convertint-se en uns grans jugadors de preu molt elevat.
    A més, més que una promesa, és ja una realitat, només cal veure el número de partits que ha disputat amb el primer equip...

    ResponderEliminar
  3. Arribarà lluny. L'única cosa que he de puntualitzar és que Wilshere és més aviat un migcampista creador o ofensiu que un home de banda. La sva prova arribarà l'any que vé, sembla.

    ResponderEliminar
  4. Mol gran aquest paiu! Com el Cesc no espavili i baixi una mica els fums, aquest li pendrà el lloc a l'Arsenal i el Thiago al Barça! Està clar que el Cesc és molt bo, però el cap també és important en el futbol i últimament va massa de sobrat pel món...

    ResponderEliminar
  5. Parece buen jugador!! Buen trabajo Jordi!!

    ResponderEliminar