martes, 14 de diciembre de 2010

l'esperança anglesa: Lee Cattermole

Lee Cattermole, migcampista defensiu. Nascut el 21 de març de 1988, amb només 22 anys és un dels jugadors més esperançadors del futbol anglès.
Amb 17 anys Steve Bruce, entrenador del Middlesbrough, el va fer debutar amb el primer a la premier league anglesa. Aquell dia (2 de gener de 2006) s'enfrontava al Newcastle United, en un partit que va acabar amb empat a 2 al marcador. A més, Lee Cattermole va ser escollit MVP del partit. Aquell any marcaria el seu primer gol amb el primer equip contra el Manchester City el 2 d'abril, i inclús va poder jugar 5 minuts en la final de l'antiga copa de la UEFA, ara Europa league, contra el Sevilla (0-4)

El 28 de juliol de 2008 i per £ 3,5 milions, va abandonar l'equip on havia estat des dels 10 anys per fitxar pel Wigan Athletic, però tot i que tenia contracte per tres anys, la seva gran qualitat feia que molts clubs s'interessessin pel seu fitxatge.
Finalment el 12 d'agost de 2009, el Sunderland va pagar  £ 6 milions per fer-se amb els serveis del jugador anglès. Cattermole, per tant, fitxava pel què segurament ha de ser el seu últim equip abans d'aterrar en un gran d'Europa.

Perfil de Lee Cattermole
El jugador anglès juga de migcampista defensiu, tot i que en ocasions també ha actuat en la posició d'interior (sobretot amb Steve Bruce d'entrenador). L'enllaç perfecte entre la defensa i la zona de creació, Cattermole té una gran qualitat alhora de tallar els atacs rivals.
Jugador físicament molt fort té una gran entrega en el terreny de joc, un dels factors clau pel qual és un dels jugadors preferits de l'afició.
Tot i ser de tall defensiu, Cattermole no està exempt d'una gran qualitat tècnica. Sovint arriba a l'àrea i és un excel·lent rematador de cap.

Aquest jugador és el puntal de la selecció anglesa sub-21 i s'espera que doni el salt a l'absoluta ben aviat, sobretot en vistes a la propera Eurocopa del 2012 a Polònia i Ucraïna. És un dels símbols d'una nova generació de futbolistes anglesos d'una gran qualitat, com Walcott, Richards, James Milner o Danny Rose.
Cattermole està a punt de donar el salt a un equip gran d'Europa. L'any passat se'l va relacionar amb el Liverpool (després de la sortida de Xabi Alonsoal Real Madrid) i amb el F.C.Barcelona (com a substitut de Touré Yaya). Segurament un dels noms del mercat de fitxatges de l'estiu vinent serà el de la gran esperança anglesa.

 Jugada amb el Wigan
Gol amb el Middlesbrough

2 comentarios:

  1. Apunta maneres! L'únic perill que corre és convertir-se en un especialista defensiu... molts entrenadors demanen als mig-centres defensius que guardin molt la posició i això podria limitar molt la seva projecció ofensiva. Si el deixen jugar com al Gerrard... ull amb el teu descobriment!

    ResponderEliminar
  2. Cattermole no durarà molt al Sun'land, no... suposo que aquesta serà la seva última temporada allà. I després... què? El United, el Liverpool, el Milan potser? Potser això és apuntar massa. Jo el veig més aviat en un dels equips propers a l'èlit de la seva lliga però que encara necessiten una mica més, tipus Tottenham o València.

    Per cert, ja posats a parlar del Sun'land, crec que seria recomenable descobrir la figura de Henderson, el migcampista que últimament s'està donant a conèixer per la seva qualitat. Encara és d'horaper vaticinar el seu futur, però té molt bona pinta.

    ResponderEliminar