jueves, 16 de diciembre de 2010

Sercan Yildrim, el gol de turquía

Una de les promeses més vistoses en l'atac del panorama internacional és sens dubte Sercan Yildrim. Jugador turc, sorgeix de la mateixa escola d'altres joves cracks com Nuri Sahin (Borussia Durtmund), Caner Erkin(CSKA) o Mezut Özil (Real Madrid). Aquest jugador, nascut el 5 d'abril de 1990, ha viscut tota la vida en el seu club actual, el Bursaspor de Turquia. (Equip que aquest any ha participat per primer cop en la lliga de campions). Després de passar per totes les categories inferiors, va debutar amb el primer equip el 2007. Els primers mesos de Yildrim van ser inmillorables: Bona adaptació, molts gols i una demostració de qualitat impropia per la seva edat feien pensar en un futur brillant a curt termini. Tot i així, la temporada 2009-10 el van frenar les lesions. Una temporada en què la seva participació va ser intermitent no va impedir que el Bursaspor guanyés la lliga turca i es classifiqués per la Lliga de Campions, sens dubte una recompensa per Yildrim, que ha pogut veure la gran dimensió del futbol europeu, tot i que no ha pogut contribuir amb cap gol en la lligueta de classificació.

Perfil de Sercan Yildrim
Yildrim és un davanter molt complet. És ràpid i intel·ligent en carrera, i és un especialista en guanyar les esquenes a les defenses. Té qualitat en les dues cames, i prefereix xutar a gol abans de driblar. En aquest sentit és un jugador molt pràctic: Si veu ocasió la materialitza, sense lluiments ni filigranes.
La seva eficacia golejadora és envejable. Per tenir només 20 anys demostra una gran maduresa dins el terreny de joc.
Al ser un jugador veloç però eficaç davant la porteria alhora, permet que sigui molt polivalent. Yildrim ha jugat sobretot de davanter certre, però també ha combinat altres posicions, com la de mitja-punta, extrem o inclús migcampista ofensiu.
Molta gent el veu com el nou Berbatov. Tot i així Sercan és diferent. És més ràpid que el davanter del Manchester i, òbviament, més jove. Segurament pot arribar a ser un davanter molt més complet i de molta més qualitat.

Hi ha la possibilitat de que l'any vinent el puguem veure en algun equip espanyol. Ha sonat per Mallorca, Hercules o Villarreal. Però també se'l situa a altres equips europeus, com ara el Liverpool, el ManU (amb qui ja va estar apunt de fitxar) o un gran de Turquía, el Fenerbache.

El gol turc torna a estar en el punt de mira del futbol. Sercan Yildrim serà un golejador important en els propers anys. Temps al temps!

Us deixo un link amb un bon video soobre ell. A disfrutar!
http://www.youtube.com/watch?v=GQmOm7HLYGM

2 comentarios:

  1. He de reconèixer que no el coneixia! Fa bastant bona pinta...

    ResponderEliminar
  2. També s'ha de dir que la Lliga turca és un vodevil. Abans de confirmar-lo com a gran davanter m'agradaria veure'l en una lliga més potent (heh, ara a Turquia Guti està partint la pana amb 35 anys, vaja tel·la xD).
    Que ruli el Wilshere!

    ResponderEliminar