martes, 14 de diciembre de 2010

Romelu Lukaku: Velocitat i potència al servei del gol

A vegades la naturalesa humana ens regala jugadors de futbol amb una potència i classe envejables. Quan aquestes qualitats les trobem en un jove de 17 anys, la dimensió que pren la seva figura és enorme.
Romelu Lukaku (13-05-1993) és un jugador belga que actualment juga a l' RSC Anderlecht. Va debutar el 24 de maig de 2009 en un partit contra l'Standard Liège, substituint Víctor Bernárdez en el minut 69. L'Anderlecht va perdre aquell partit 1-0.
Aquest però esdevindria el primer de molts partits un Lukaku esdevindira protagonista principal amb els seus gols i la seva potència. En la temporada 2009-2010, per exemple, va marcar 15 gols en 33 partits, convertint-se amb només 16 anys en el jugador més jove en proclamar-se màxim golejador de la lliga belga.
Amb la selecció absoluta ha jugat 7 partits, i ja s'ha convertit en un jugador fix en les convocatòries.
Lukaku és, sense cap mena de dubte, junt amb Eden Hazard, el jugador amb més projecció del futbol belga.

Perfil de Romelu Lukaku
Podem dir que Lukaku és un davanter ideal per jugar al contracop. Té un físic espectacular: 1,92 metres d'altura i molt fort. Tot i això és un jugador molt hàbil amb la pilota als peus: amb un regat hàbil i veloç, molt ràpid en la conducció i, sobretot, una rematada exquisita.
Malgrat tenir només 17 anys, es mostra com un jugador que sap el què fer en tot moment amb la pilota, prenent exitosament la millor decisió en la majoria de casos, i marcant molts gols, alguns d'ells espectaculars.

Amb la seva arrencada explosiva, permet que en el contracop augmenti la distància amb el defensa amb facilitat. La seva velocitat, per tant, és una arma igual de potent que la seva eficàcia rematadora.

És més que probable que aquesta sigui la seva última temporada a l'Anderlecht: Real Madrid, Arsenal, Chelsea, Milan,... els grans equips europeus lluiten per fer-se amb l'última gran perla sorgida al futbol internacional.
Romelu Lukaku té molt a on escollir. Segurament seria una daga en l'atac del Madrid, amb un sistema de joc basat en el contraatac. Però en el futbol anglés, amb un estil directe, podria desenvolupar perfectament la seva qualitat. Segurament l'opció milanesa és la menys atractiva pel davanter belga.

Sigui quin sigui el desenllaç, de ben segur que en els propers mesos sentirem molt a parlar d'aquest davanter exquisit. Lukaku situa la cantera belga en la vanguardia del futbol.

10 comentarios:

  1. Romelu Lukaku i Eden Hazard: les dues promeses del futbol belga! Aquest segon sempre ha sonat per l'Arsenal. Pot jugar de mitja punta o extrem i és tremendament ràpid i molt hàbil amb la pilota als peus. Apunta míster! :D

    ResponderEliminar
  2. Gran Romelu! La veritat és que la selecció Belga té bastants jugadors amb futur. A part de Lukaku i Eden Hazard a mi me n'agrada un altre que juga al mig del camp: Steven Defour.

    Gran blog!

    ResponderEliminar
  3. Este comentario ha sido eliminado por el autor.

    ResponderEliminar
  4. té molt bonta pinta, em recorda al drogba.
    sort amb el blog.

    ResponderEliminar
  5. La selecció belga serà bastant interessant en uns anys, però no és l'única que pot donar sorpreses:
    Croacia serà interessant!!
    Sobre promeses, a part de les ja esmentades: LUKAKU,HAZARD,DEFOUR, hi han altres que tot iser una mica més conegudes encara nohan explotat:

    Alexis Sánchez, Chile 20 anys
    Stevan Jovetic, Montenegro 20 anys
    Abel Hernandez, Uruguay 19 anys
    Ander Herrera, Espanyol 20 anys
    Neymar, Brasileny 18 anys
    Mamadou Sakho Francès 20 anys
    Marc Albrighton, Anglès 20 anys
    Welliton, Brasil 23 anys

    Et deixo un grapat;), i sobretot no t'oblidis de Martí Gómez, català "casi"20 anys!!

    ResponderEliminar
  6. Eden Hazard no anirà al Arsenal mentre Nasri encara hi sigui: són força semblants. Si ara que aquest està despertant fos venut, no dubteu que llavors Hazard si que es convertiria en un gunner.

    Per cert, us oblideu tots del gran Fellaini, el totcampista de l'Everton conegut pel seu pentinat maradonià :D També podríem parlar de la nova generació de defenses que estan sortint de bèlgica, tals com Vermaelen, Vertonghen o Kompany.

    En qualsevol cas, Lukaku està destinat a ser Drogba 2.0 si tot va bé. Donat el seu desig imperiós per jugar amb el seu idol Drogba, només cal esperar que fitxi per l'equip d'Stamford Bridge.

    ResponderEliminar
  7. Jo tampoc crec que vagi al Madrid (per sort)
    No s'arriscaran a fitxar un jugador tant jove i que els surtiria tant car! A més Valdano sembla q de moment no vol fitxar a ningú, i si ho fan suposu que agafaran algu amb més renom... s'han vendre samarretes!
    Merci per les aportacions!
    Jordi

    ResponderEliminar
  8. Té pinta de que Higuaín podrà tornar atemps i recuperat, però si la lesió s'agreuja jo crec que el Madrid aniria per una cesió d'Adebayor o comprar Lucas Barrios o Haedo-Valdez. Tampoc sobra la pasta, i jo personalmente li donaria la oportunitat completa a Morata.

    ResponderEliminar
  9. El blog està molt i que molt be!
    Però amb mi em sorgeix un dubte existencial... NO HI HA PROMESSES DEL FUTBOL FEMENINES???
    es que tinc una amiga que juga al equip femení del Barça... i si veu el blog..!!!mare meva com es posara.. que ja segons elles els equips femenins estan marginats

    ResponderEliminar
  10. Bona pregunta, Laura!
    Doncs sí que hi ha bones jugadores de futbol femení, com la brasilera Marta (5 cops millor jugadora del món. Però et seré sincer: no segueixo el futbol femení. No he vist mai cap partit (i això que m'encanta el futbol) però per tant no puc escriure sobre cap promesa...
    Si em dius que tu se't dona bé puc escriure sobre tu! jeje

    ResponderEliminar