martes, 11 de enero de 2011

Dorian Dervite

Des de fa alguns anys, un equip de tan humil zona com és el Villarreal té un equip que, si la passada dècada visitava estadis de 2ª divisió B i 3ª divisió, ara s'alterna amb els més grans d'Espanya i Europa, amb encara a la memòria aquella històrica semifinal que els va fer fora de la Champions del 2006 contra l'Arsenal d'Henry, qui després cauria en la gran final davant el Barcelona de Rijkaard i Ronaldinho. Villarreal: un exemple de treball, superació i esforç reflectit temporada rere temporada mantenint-se sempre entre els deu primers classificats de la lliga espanyola i amb diverses participacions en competicions europees. I no només això, sinó que el seu filial l'any passat va jugar a 2ª Divisió desenvolupant un futbol genial, possiblement  per davant d'històrics clubs com la Reial Societat o el Reial Betis, finalitzant 7º classificat amb un equip molt jove.
D'entre els reforços del Villarreal d'enguany, vull destacar-ne un que ha vingut a reforçar el filial, però que de ben segur el podrem veure aviat amb el primer equip. El seu nom és Dorian Dervite (25-07-1988).

Va néixer a Lille, ciutat del nord de França i allí és on va començar la seva passió pel futbol.  El 2003 va ingressar en l'equip gran de la ciutat, el LOSC Lille, on va estar 3 temporades. La seva enorme projecció va fer fixar-se en ell a diversos clubs, i sorprenentment el Tottenham Hotspur va pagar 1'5 milions pel seu traspàs quan només tenia 16 anys. Aleshores ja destacava en la selecció sub-16 de França. Dervite va estar jugant dos anys al filial dels Spurs i el 2009 se li va buscar una cessió a un club menor d'Anglaterra. Va jugar 18 partits en el Southend United de la League Two anglesa durant aquesta cessió, destacant malgrat la seva joventut. El més curiós de tot és que malgrat les grans especulacions que es van crear a Londres sobre aquest central no es va acordar un acord per la renovació de la jove promesa, i al juliol de 2010 va quedar lliure sent el Villarreal el més llest en incorporar-lo al seu filial sense haver de pagar ni un sol euro. Sense arribar a debutar a la Premier League ara arriba al futbol espanyol amb ganes de demostrar que és un central d'un gran nivell. Les seves diverses participacions amb totes les categories inferiors de la selecció francesa així ho demostren.

Perfil de Dorian Dervite
Dervite és un central de molta corpulència que puntualment ha estat adaptat al lloc de lateral esquerre, on és més vulnerable que en la seva posició natural. Amb 1'91 metres d'altura, el joc aeri és la seva principal virtud a destacar al costat de la seva gran col·locació i concentració amb la qual afronta cada partit. Malgrat ser un jugador robust no és gens lent encara que sí que ha de millorar més a l'hora de reaccionar en l'arrencada davant un canvi de ritme del rival. La seva disposició tàctica és boníssima, es col·loca perfectament en l'eix de la defensa, sap quan forçar el fora de joc al davanter i es compenetra bé amb els seus companys de la línia defensiva. És un jugador d'un salt potentíssim que sempre busca l'anticipació amb intel·ligència i va sempre al xoc amb eficacia. Bo en el marcatge i pràcticament impossible de sorprendre per a dalt. 
En la sortida de la pilota no destaca per ser un bon passador en llarg, senzillament la treu en curt sense complicacions, buscant la passada fàcil i evitant la pressió del contrari. En definitiva parlem d'un central complet, molt ajudat pel seu corpulent físic i que si segueix al nivell demostrat en anys anteriors amb les inferiors de França no trigarà a triomfar en el seu nou club.

El contracte que ha signat amb el Villarreal és fins a 2012. Un contracte curt però suficient per demostrar que és un jugador vàlid i ben format des de molt jove. El seu paper en aquesta segona divisió marcarà, de ben segur, el seu futur inmediat a la lliga espanyola.

5 comentarios:

  1. Trobo que el Villareal és un d'aquells clubs que té molt bon ull a l'hora de fitxar. A part que surtin força jugadors del planter (com ara Cazorla), fan fitxatges a un preu relativament assequible, i amb un rendiment molt alt. Només cal dir que el fitxatge més car ha estat Nilmar i ha costat al voltant de 15 M d'€ (preu força baix per a qualsevol club d'aquest nivell) i a més ha aconseguit fer-se amb jugadors que eren suplents als seus antics equips i que un cop al Villareal han rendit perfectament (Forlán, Riquelme, Diego López, Rossi...).

    ResponderEliminar
  2. Totalment d'acord amb tot el que heu dit del Villareal. M'ha sorprès molt que parlessis d'aquest paiu... un defensa. Estàs a tope últimament. M'agradaria destacar un equip alemany plagat de joves talents: B.Dormund (M. Götze, Kagawa...) apunta míster!

    ResponderEliminar
  3. El Dervite el vaig coneixer quan vaig agafar-me fa un temps el Tottenham al fifa10. No tenia gaire mitja, pero em va semblar un futbolista fantastic virtualment. Després vaig buscar info i vaig veure q realment apuntava maneres tb a la realitat!
    visca el FIFA! jeje ;)

    ResponderEliminar
  4. Hola!
    Vec que el teu interés pel futbol és molt gran, segurament no sóc tan seguirdra com tu!
    Quin mitjà utilitzes o creus que és més útil per informar-te de les promeses futures? internet, diaris, televisió, ràdio...
    Gràciees!!

    ResponderEliminar
  5. jaja ei Paula
    Home, el millor mitjà que podràs trobar per informar-te de les promeses actuals és aquest blog!! ;)
    Però sinó internet és una font d'informació genial, hi trobes articles, notícies videos...

    ResponderEliminar