martes, 18 de enero de 2011

la cantera d'or (II): Els germans Alcántara

Si fins fa poc es creia que el brasiler Mazinho havia donat el millor d'ell mateix sobre el terreny de joc en equips com València, Fiorentina, Alavés o Celta de Vigo, ara hem pogut comprovar com la millor herència l'ha dipositat, no en el seu futbol, sino en els seus dos fills: Rafael i Thiago Alcántara.

THIAGO ALCÁNTARA (11 abril de 1991)
El més gran dels dos germans està al F.C.Barcelona des de la temporada 2005/2006, procedent del E.D.Val Miñor Nigrán - Caixanova, equip gallec, per formar part del cadet del barça. Jugador d'un talent sorprenent va destacar en el cadet i en el 2007 el van pujar a l'equip juvenil, alternant les convocatories amb el Barça atlethic, entrenat per Pep Guardiola. Aquell mateix any va debutar amb el primer equip, en un partit de Copa Catalunya contra el Girona. Tot i que el Chelsea li va fer una oferta de contractació al final es va decantar per quedar-se a l'equip blaugrana.
A la temporada 2008/2009 Luis Enrique va comptar amb ell com a titular amb el segon equip del barça, anticipant-se a altres futbolistes de la seva edat. El 17 de maig de 2009 va debutar a la primera divisió espanyola, en un partit intrascendental envers el Mallorca, un cop el Barça ja s'havia proclamat campió de lliga.
El 12 de juny de 2010 va renovar el seu contracte amb el filial blaugrana, a l'espera d'un contracte amb el primer equip. Precisament el passat 17 de gener, el F.C.Barcelona va confirmar que la temporada 2011/2012, Thiago tindrà fitxa del primer equip.
Thiago és un migcampista ofensiu, que domina les dues cames, i que disposa d'una tècnica sorprenent. Amb gran visió de joc combina amb els seus companys a la perfecció, manant al centre del camp i oferint detalls màgics, com regats, passes de taló, barrets,...
Thiago és un jugador especial, jove i amb un futur increible. Tant de bo ho pugui aprofitar al costat dels millors jugadors del món.

RAFA ALCÁNTARA (12 febrer 1993)
Conegut com a Rafinha, s'ha donat a conèixer a molta gent pel passar partit del Barça B contra el Salamanca (3-2) on va marcar un gol i va donar una assistència. En el moment en què el seu germà gran està més aprop que mai del primer equip, Rafa comença a disputar minuts en la segona divisió espanyola, de la mà del filial blaugrana. Rafinha, però, té fitxa del juvenil, equip amb qui és titular indiscutible.
Tot i no se davanter centre, Òscar Garcia l'ha fet jugar de fals davanter, possibilitant que es converteixi en un dels màxims golejadors de l'equip.
Prometedor jugador, amb una tècnica exquisita, és possiblement més tàctic que Thiago, tal i com assegura el seu pare.
Caldrà seguir amb atenció aquest prometedor jugador de la cantera del barça: la cantera d'or!

5 comentarios:

  1. Haurien de congelar els espermatozoides del Mazinho xDDDD Quina màquina fent fills.
    M'agrada de moment més el Thiago, doncs l'he vist jugar amb la sub'19 i allà és l'amo junt amb Canales. El dribbling a lo Ronaldinho l'hauria firmat el Gaucho mateix.

    ResponderEliminar
  2. Sens dubte!
    A barça TV hi ha un programa molt bo que es diu promeses, on cada setmana repassen les categories inferiors del barça. Thiago ja destacava al cadet, on el vaig veure per primera vegada i em vaig quedar al·lucinat. I diuen que l'equip bo del barça està al cadet A actual!
    haurem d'esperar, perquè això promet (inclus per un Moudridista! jeje)

    ResponderEliminar
  3. Hola Massegú, sóc l'Àlex Izquierdo, avui no m'he pogut ressistir a esciure't, doncs els germans Alcántara són la meva debilitat futbolística!

    Quan la gent opina que necesitem a Cesc i que veuen bé pagar 40 milions jo penso, i perquè no mirem la pedrera? D'allà podem treure a Thiago a cost 0 i amb un marge de millora més gran que el Fabregas.

    Segons alguns apunten, Thiago és el succesor de Xavi. Tot i que, segons el joc vistós que l'hi he vist practicar, em recorda més al R10. No obstant, si que és cert que com a passador o distribuidor del joc té un perfil semblant al de Terrassa. En tot cas, no crec que ens hem de preocupar...el tiqui-taca blaugrana està assegurat com a mínim 10 anys més!!

    Salut!

    ResponderEliminar
  4. Ei àlex!
    merci pel comentari, totalment d'acord. Cada vegada veig més menys necessari Cesc Fábregas si s'ha de pagar aquesta elevada quantitat a l'Arsenal. Thiago serà un futbolista trascendental si aconsegueix assimilar alguns dels conceptes més bàsics del bàrça: Esforç i humilitat!
    Tant de bo sigui aixi! :)

    ResponderEliminar
  5. Jordi!
    He trobat molt interessant el teu blog, tot i que el futbol no sigui un tema que m'encanti, està bé que ens parlis de les futures promeses del futbol, ja que sempre s'escolta parlar dels mateixos.

    Salut!

    ResponderEliminar